AtlasDays
Menu

← AtlasDays

Privacybeleid van AtlasDays

Laatst bijgewerkt: 7 augustus 2026

Je reisgeschiedenis, foto’s en locatie blijven op je apparaat of in je eigen iCloud-account. AtlasDays heeft geen gebruikersaccounts en geen serverkopie van je reisgeschiedenis.

In het kort

1. Opslag en iCloud

AtlasDays bewaart je reizen, trackers, notities, instellingen en lokale fotoverwijzingen op je apparaat. Er is geen AtlasDays-server die deze gegevens ontvangt.

Bij nieuwe installaties is iCloud-synchronisatie standaard ingeschakeld wanneer iCloud beschikbaar is. Reizen en trackers worden via je eigen iCloud-account gesynchroniseerd. Je kunt de synchronisatie uitschakelen in de instellingen van AtlasDays.

Sommige voorkeuren kunnen ook worden gesynchroniseerd via de iCloud-opslag van Apple voor sleutel-waardeparen. AtlasDays kan lokaal de regio-instelling van je apparaat, voorkeurstalen en App Store-land verwerken om een thuisland voor te stellen.

2. Locatie

Auto-detect is optioneel. Deze functie gebruikt de locatievoorziening van Apple die alleen grote locatieveranderingen meldt, niet voortdurende gps-tracking. De controle op landen en Amerikaanse staten gebeurt op je apparaat. Ruwe coördinaten worden niet opgeslagen of geüpload.

Als dit aanstaat, houdt AtlasDays op je apparaat een logboek bij van gedetecteerde plaatsen en datums om reizen toe te voegen en reizen zonder einddatum te beheren.

Je kunt Auto-detect uitschakelen in AtlasDays of de locatietoegang intrekken in de iOS-instellingen.

3. Foto’s

Foto-import is optioneel. AtlasDays leest datums, locaties en beperkte fotometagegevens op je apparaat om eerdere reizen voor te stellen. De app voegt niets aan je reisgeschiedenis toe totdat je dit bevestigt.

AtlasDays uploadt je foto’s of onbewerkte locatiegegevens uit je foto’s niet. De app kan lokale foto-ID’s bewaren en kleine voorvertoningen tijdelijk op je apparaat opslaan. Deze voorvertoningen worden niet geüpload of gesynchroniseerd. De originelen blijven in Apple Foto’s.

Lokale foto-ID’s kunnen samen met een reis via iCloud worden gesynchroniseerd, maar de fotobestanden niet. Als je een foto in AtlasDays als favoriet markeert of die markering verwijdert, wordt dit bijgewerkt in Apple Foto’s.

Je kunt de toegang tot Foto’s intrekken in de iOS-instellingen.

4. Meldingen

Reismeldingen en trackerwaarschuwingen worden op je apparaat aangemaakt en gepland. Toestemming voor meldingen is optioneel.

5. Importeren, exporteren en delen

Imports, exports en PDF-rapporten worden lokaal verwerkt. AtlasDays uploadt ze niet. Gegevens die je bewust deelt, worden verwerkt door de app of dienst die je kiest.

6. Aankopen en ondersteuning

Apple verwerkt aankopen en abonnementen. AtlasDays ontvangt alleen informatie over je toegang tot gekochte functies, niet je betaalgegevens.

Feedback versturen is optioneel. AtlasDays stelt een bewerkbare e-mail op die basisinformatie over de app, het apparaat, instellingen, machtigingen en gebruik kan bevatten om problemen te helpen onderzoeken. Je kunt deze informatie vóór verzending controleren of verwijderen. Als je de e-mail verstuurt, wordt de inhoud alleen voor ondersteuning gebruikt en niet langer bewaard dan redelijkerwijs nodig is. Je kunt ondersteuning vragen om de e-mail te verwijderen.

7. Gebruiksstatistieken en advertenties

AtlasDays bevat geen advertenties en volgt je niet in andere apps of op websites. De app gebruikt geen advertentie-identificatie en vraagt geen toestemming om je te volgen.

Om te zien hoe de app wordt gebruikt en waar die beter kan, stuurt AtlasDays anonieme gebruiksstatistieken naar een onafhankelijke analyseprovider in de Europese Unie. Er is geen account en niets waarmee je persoonlijk te identificeren bent. De provider kent een anonieme apparaat-identificatie toe die niet gekoppeld is aan je naam, e-mailadres of Apple Account, en die niet gebruikt kan worden om contact met je op te nemen of je naar andere apps te volgen.

Deze statistieken gaan over handelingen in de app, je instellingen, algemene apparaat- en app-informatie en je land bij benadering. Aankopen en verlengingen worden meegeteld met het product, de prijs en het winkelland. Aantallen, zoals hoeveel reizen je hebt, worden verstuurd als bereik in plaats van exacte getallen. Ze bevatten nooit je reizen, datums, notities, foto’s of coördinaten.

8. Jouw keuzes

Je kunt reisgegevens verwijderen in de instellingen, machtigingen intrekken in de iOS-instellingen en iCloud-synchronisatie uitschakelen. Het verwijderen van appgegevens beëindigt geen aankopen of abonnementen bij Apple.

9. Meer informatie

Lees meer over privacy, locatie en synchronisatie, foto-import, iCloud-synchronisatie en herstel en de gebruiksvoorwaarden.

Als het privacymodel van de app verandert, worden deze pagina en de datum hierboven bijgewerkt.

10. Contact

Stuur vragen of verwijderingsverzoeken naar AtlasDays-support.